Pages

Thursday, April 4, 2013

ခ်က္မယ္ျပဳတ္မယ္ အပိုင္း (၆)

ခ်က္တာျပဳတ္တာေတြ ပိုစ့္မတင္တာၾကာျပီ မခ်က္တာမဟုတ္ပါဘူး ခ်က္ျပီးတင္ဖို႕အခ်ိန္မရွိတာပါ ကဲအခ်ိန္ေလးေပးတုန္းနဲနဲတင္လိုက္အံုးမယ္....
ကဲ သီးစံု ပဲကုလားဟင္း နဲ႕ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္မယ္ဗ်ာ....
သီးစံုဟင္းခ်က္ဖို႕လိုအပ္တာေတြကေတာ့ အိမ္မွာရွိတာေလးနဲ႕ေပါ့ ဟဲဟဲ လိုအပ္တာေတြကေတာ့.
(၁) ငါးပုတ္ေျခာက္
(၂) ကုလားပဲအနည္းငယ္
(၃) အာလူး အလံုးၾကီး နွစ္လံုး
(၄) ခရမ္းသီး အၾကီးတစ္လံုး
(၅) ရံုးပတီသီး ၇ ေတာင့္ခန္႕
(၆) ၾကက္သြန္နီ
(၇) ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးေတာင့္
(၈) သၾကား၊ ငါးျပာရည္၊ မန္ၾကီးမွည့္ အနည္းငယ္ နဲ႕ ပဲဆီ အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္ပံု အဆင့္ဆင့္ကေတာ့ ငါးပုတ္ေျခာက္ကို ေ၇ စင္စင္ေဆးျပီးေတာ့ အေနေတာ္အတုန္းေလးမ်ား တံုးျပီးခ်က္မည့္ အိုးထဲထည့္မယ္ ျပီးေတာ့ ဆီအနည္းငယ္ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ သၾကားအနည္းငယ္ ငရုတ္သီးအစိမး္မွဳန္႕ နနြင္းမွုန္႕အနည္းငယ္ နွင့္ ၾကက္သြန္နီ လွီးထားတာ ထည့္ျပီး သမေအာင္ေရာေမႊျပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ေတာ့ နွပ္ထားေပးလိုက္ပါ...ျပိီးရင္ အာလူးကိုအခြံခြာျပီး ေလးစိပ္ အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးျပီး ေ၇စင္ေအာင္ေဆးမယ္ ျပီးရင္ ခရမ္းသီးကို ေဆးေၾကာျပီး အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးမယ္ ..ကုလားပဲကိုေတာ့ ေရေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ သူက မာေၾကာသည့္အတြက္ ေ၇အရင္စိမ္ေပးထားပါ ျပီးရင္ေတာ့ ရံုးပတီသီးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးေတာ့ တစ္ေတာင့္ကို သံုးပိုင္းေလာက္ပိုင္းေပးထားပါ..

ျပီးသြားရင္ေတာ့ ခ်က္မယ္ေပါ့ဗ်ာ ေစာေစာကနွပ္ထားတဲ့ ငါးေျခာက္ကို မီးေအးေအးနဲ႕ အရင္လံုးမယ္ ၂ မိနစ္ေလာက္ၾကာသြားရင္ေတာ့ ေရေလးအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေတာ့ အဖုံုးအုပ္ေပးထားမယ္ ၅ မိနစ္ခန႕္ေလာက္ ခ်က္ျပီးသြားရင္ ပဲအရင္ဆံုးထည့္ပါ့မယ္ သူကအရမး္မာသည့္အတြက္ အ၇င္ထည့္တာပါ ျပီးရင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေတာ့ အဖံုးအုပ္ျပီး မီးေအးေအးေလးနဲ႕နွပ္ထားေပးပါ ပဲအနည္းငယ္နူးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ အာလူးနဲ႕ ခရမ္းသီးထည့္ပါ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး နူးလာေအာင္ခ်က္ေပးပါ ျပီးသြားရင္ေတာ့ မက်ည္းနွစ္ေရထည့္ျပီးခ်က္ပါ ဆူလာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ ရံုးပတီသီးေလးထည့္ ငရုတ္သီးစိမး္ေလးထည့္ တေအာင့္ေလာက္ ဆူသြားျပီးဆိုရင္ေတာ့ မဆာလာ ထည့္မယ္ မဆာလာနံ႕ေလးသင္းလာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ခ်လို႕၇ပါျပီ....




ျပီးရင္ေတာ့ အာျပဲေျခာက္ေၾကာ္စားမယ္ဆိုေတာ့ လိုတာေတြကေတာ့...
(၁) အာျပဲေျခာက္ ၁၀ ေကာင္
(၂) ၾကက္သြန္နီ အၾကၤီး ၂ လံုး
(၃) ၾကက္သြန္ျဖဴ အၾကီး ၁ လံုး
(၄) ငရုတ္သီး ခြဲၾကမ္း အနည္းငယ္
(၅) ပဲဆီ၊ ငါးျပာရည္၊ သၾကား အနည္းငယ္ လိုပါတယ္

ငါးေျခာက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေၾကာျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးထားပါ.....ၾကက္သြန္နီ အခြံခြာျပီး ပါးပါးလီးွထားပါ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေတာ့ အခြံခြာျပီး ဓါးျပားရိုက္ထားပါ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီကိုအပူေပးျပီးေတာ့ ပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးေျခာက္အတံုးေလးမ်ားကို စတင္ေၾကာ္ပါ့မယ္...
ငါးေျခာက္ေလးေတြ နီလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆယ္ထားမယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ထည့္ေၾကာ္မယ္ နြမ္းလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီး ခြဲၾကမ္းထည့္မယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္မယ္ ျပီးသြားရင္ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ထားတာကိုထည့္မယ္ ငါးျပာရည္ နဲ႕ သၾကားထည့္မယ္ ေျခာက္လာေအာင္ေၾကာ္ျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ အနံ႕ေလးေမႊးလာပါလိမ့္မယ္ ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ခ်လို႕ရပါျပီ...







ကဲ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ သီးစံုပဲကုလားဟင္းေလးစားျပီ ေကြးေကြးေလးအိပ္နိုင္ၾကပါေစ...
ေက်ာင္းရြာသား....


0 comments:

Post a Comment