Pages

Thursday, April 4, 2013

ခ်က္မယ္ျပဳတ္ယ္ အပိုင္း (၇)

ကဲလာျပန္ျပီ ဝက္သား အနီခ်က္....
ဝက္သားအနီခ်က္ဆိုတာ ငရုတ္သီးပါလို႕ေျပာတာပါ ကဲ စလိုက္ၾကရေအာင္ဗ်ာ လိုအပ္တာေတြကေတာ့
(၁) ဝက္သားသံုးထပ္သား
(၂) ၾကက္သြန္ဥနီ ၾကီးနွစ္လံုး
(၃) ပဲငါးျပာရည္ အနည္းငယ္
(၄) သၾကားအနည္းငယ္
(၅) ငါးျပာရည္
(၆) ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕
(၇) မက်ည္းသီးမွည့္
(၈) ပဲဆီ

ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္ကေတာ့ အရမ္းရိုးရွင္းပါတယ္ ေကာင္းလဲေကာင္းပါတယ္....ပထမဆံုး ဝက္သားကို ေရစင္စင္ေဆးပါ အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားလွီးပါ ခ်က္မည့္အိုးထဲကို ထည့္ပါ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီေထာင္းထားတာကိုထည့္မယ္ ပဲငါးျပာရည္းအနည္းငယ္ ထည့္မယ္ သၾကားထည့္မယ္ ငရုတ္သီး အစ္ိမး္မွဳန္႕ ဆီ ငါးျပာရည္ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္မယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ နွပ္ထားလိုက္ပါ ျပီးသြားရင္ေတာ့ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး လံုးခ်က္ ခ်က္ပါ့မယ္ ဆီေလးေတြျပန္လာျပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး နာရီဝက္ ခန္႕မီးေအးေအးနဲ႕တည္ထားပါ အနံ႕ကေတာ့ ေမႊးျပီးသားပဲ ျပီးရင္ေတာ့ မက်ည္းနွစ္အရည္ လိုသေလာက္ထည့္ ျမည္းၾကည့္ ေနာက္ထပ္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္ ဝက္သားနူးသည္အထိေပ့ါ ဗ်ာ ဒီမွာေတာ့ ဝက္ထီးလား ဝက္မလား မသိ ဝက္ထီးသားက ပိုစားေကာင္းပါတယ္ အိုေခ.... နူးလာျပီး အနံ႕က စားခ်င္စဖြယ္လဲျဖစ္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ေျပာမေနနဲ႕ေတာ့ဗ်ာ အနည္းေလးသံုးပန္ကန္ေလာက္ေတာ့ တြယ္ျပီပဲ တို႕စ၇ာေလးကို သခြားသီးေလးစိပ္ျပီး တို႕လိုက္ရင္ ဝက္သားအနီခ်က္ေလးကိုမအီေအာင္မက်ည္းနွစ္ခ်က္ေလးနဲ႕ ေဆြမိ်ဳးေမ့သြားေလာက္ျပီေပါ့ဗ်ာ...ဟဲဟဲ

ဆြဲေပေတာ့....
ေက်ာင္းရြာသား....

0 comments:

Post a Comment