Pages

Sunday, December 23, 2012

ခ်က္မယ္ျပဳတ္မယ္ စားမယ္ဝါးမယ္ အပိုင္း (၂)

ဒီရက္ထဲ ဟင္းမခ်က္စားတာၾကာျပီ အိမ္ကဟင္းေတြပို႕လိုက္လို႕ေလ သက္သာတာေပါ့ဗ်ာ ဒါေပမယ့္ ပို႕လိုက္တဲ့ ဟင္းထဲမွာ ငါးေျပမေၾကာ္ထားတာေတြပါလာတယ္ဗ် က်ေနာ္က ငါးေျပမဆို သိပ္ၾကိဳက္တာဆိုေတာ့ ဘာေျပာေကာင္းလဲ စားတာေပါ့ဗ်ာ အဲဒါနဲ႕ ငါးေျပမေၾကာ္ေလးကို ခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႕ ခ်က္စားမယ္ဆိုျပီးေတာ့ ခ်က္ေတာ့တာပါပဲ ျပီးေတာ့ ဒီေန႕ဘာထပ္စားခ်င္ေသးလဲဆိုေတာ့ အခါး အခါးမစားတာၾကာပီဆိုေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေလးသြားဝယ္တယ္ေပါ့ ေၾကာ္မယ္ေလ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္နဲ႕ ငါးေျပမကို မက်ည္းသီးနဲ႕ ခ်က္စားမယ္ ရွယ္ပဲေပ့ါ အုိေက ခ်က္လိုက္ၾကရေအာင္ဗ်ာ.....ငါးေျပမ ခ်က္မဲ့အထဲကိုေတာ့...

  1. ၾကက္သြန္နီဥၾကီး ေလးလံုးေလာက္ ကို ပါးပါး နွစ္ျပန္လွီးလိုက္မယ္....
  2. ၾကက္သြန္ဥျဖဴ အၾကီးတစ္လံုး ကို နဲနဲေထာင္းလိုက္မယ္ဗ်ာ က်ေနာ့္မွာ ငရုတ္ဆံုေသးေသးေလးရွိတယ္
  3. ငရုတ္သီးအစိမ္းမွုနဲ႕ သို႕ ငရုတ္သီးၾကိတ္မွဳန႕္ေပါ့ ဒါကေတာ့ စားခ်င္သေလာက္ထည့္ပါ 
  4. ငံျပာရည္ ဒီမွာေတာ့ ထိုင္းကလာတဲ့ ငါးျပာရည္ေပါ့
  5. သၾကား အနည္းငယ္ (အခ်ိဳမွဳန္႕လံုးဝမစားပါ)
  6. မက်ည္းသီးအနွစ္ ကြန္းသီး နွစ္လံုးစာေလာက္ကို ေရစိမ္ထားေပါ့ ဒါကၾကိဳက္သေလာက္အစဥ္ေျပသလိုထည့္လို႕၇ပါတယ္....
  7. နံနံပင္ ၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါ က်ေနာ္ကေတာ့ မရွိလို႕မထည့္ပါ.....
  8. ဆီ ....က်ေနာ္ ပဲဆီပဲသံုးတယ္ .......
ပထမဦးဆံုး ခ်က္မဲ့အိုးထဲမွာ ဆီထည့္မယ္ မီးကိုအမ်ားၾကီးမသံုးပါဘူး အေနေတာ္ေလးဖြင့္ထားပါ....ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ျဖဴ  လွီးထားတာ အရင္ထည့္ပါ့မယ္
နဲနဲေလး ႏြန္းသြားေအာင္ ေမႊျပီးတဲ့ အခါမွာ ငရုတ္သီး အစိမ္းမွဳန္႕ထည့္ပါ့မယ္
အနံ႕ေလး အစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္သည္အထိေမႊေပးလိုက္ေပါ့ဗ်ာ ျပီးသြားရင္ေတာ့ ငါးေျပမေၾကာ္ျပီးသားေလးထည့္မယ္ ငါးျပာရည္ သၾကား အေနေတာ္ထည့္မယ္ မီးကိုေလ်ာ့ထားပါ အန႕ံေမႊးလာသည္အထိေမႊေျဖးေျဖးေလး ေမႊေပးပါ ဟင္းဆိုတာ ေမႊးျပီး အရသာရွိမွ စားေကာငး္မွာေလ...

ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ထည့္ပါ့မယ္ ခ်ဥ္ေရထည့္ျပီးး မီးကိုေလ်ာ့ထားပါ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ခ်က္ထားပါ.....

ဆီေလးေတြျပန္လာျပီ အနံ႕ေလးလဲ စားခ်င္စရာ ျဖစ္လာျပီဆိုရင္ နံနံပင္ေလးၾကိဳက္တက္ရင္ အုပ္ျပီး အေပါ့ငံ ျမည္းျပီးခ်လို႕၇ပါျပီ ခင္ဗ်ာ.....
ကဲစားလို႕ရပါျပီ ခင္ဗ်ာ.....

ငါးေျပမ ခ်က္ျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္မယ္ေပါ့ဗ်ာ..... ပါဝင္မွာေတြကေတာ့

  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီး အေနေတာ္ ၆ လံုးခန္႕  အေနေတာ္ အကြင္းလိုက္လွီးထားပါ...
  2. ၾကက္သြန္နီနွစ္လံုး ပါးပါးလွီးထားပါ 
  3. ပုစြန္ေျခာက္ လက္ တစ္ဆုပ္ မရွိတရွိကို နဲနဲ ၾကိတ္ထားပါ
  4. ငါးျပာရည္ အနည္းငယ္ 
  5. သၾကားအနည္းငယ္
  6. ဆီ (ပဲဆီ) မနည္းမမ်ား
  7. နႏြင္းအနည္းငယ္ (အမ်ားၾကီးမလိုပါဘူး မ်ားသြားရင္ နံသြားတက္တယ္)
ပထမဆံုး ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အကြင္းလိုက္လွီးပါ အေစ့ထုတ္ပါ ဆားနဲ႕နည္းနည္းနယ္ထားပါ တစ္ေအာင့္ၾကာရင္ ေ၇ေျပာင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါ အခါးအရမ္းၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ဆားမနယ္ပါနဲ႕...
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီထားျပီးေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္ၾကိတ္ထားပါ
အိုေက ျပီးသြားရင္ေတာ့ ေၾကာ္မယ့္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ျပီး မီးအပူေပးထားလိုက္ပါ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ ျပီးသြားရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ ပါ အနည္းငယ္ ေမႊျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္မွုန္႕ထည့္ပါ....ေမႊးသြားေအာင္ေမႊပါ  ေမႊးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ေရေဆးထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္ပါ ဆား(သို႕) ငါးျပာရည္ နဲ႕ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ မီးအျပင္းၾကီးမထားပါနဲ႕ ေမႊျပီး ခနေလာက္ အဖံုးနဲ႕အုပ္ေပးထားပါ အနည္းငယ္ ႏြမး္သြားေအာင္ပါ သူကနဲနဲ ေၾကာမာလို႕ပါ နွစ္ခါေလာက္ အုပ္ျပီး ျပီဆိုရင္ေတာ့ ေမႊးလာေအာင္ ထည့္ေမႊေပးပါ အနည္းငယ္ ႏြမး္သြားျပီ ေမႊးလာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ ခ်လို႕ရပါပီ ...
ဒါဆိုရင္ေတာ့ စားလို႕ရပါျပီ စိမ္းစိမ္းေလးေပါ့ ဗ်ာ ဒါကေတာ့ အစိုေၾကာ္ေပါ့ ဗ်ာ ေနာက္မွ အေျခာက္ ေၾကာ္ေလးထပ္ေရးေပးမယ္........ ကဲအားလံုးပဲ စားနိုင္ေသာက္နိုင္ၾကပါေစဗ်ာ.....ေက်ာင္းရြာသား....

1 comments:

  1. I never try like this type of kyat hin khar thii fried. I will try next weekend.

    ReplyDelete