Pages

Tuesday, December 25, 2012

ခ်က္မယ္ ျပဳတ္မယ္ စားမယ္ ဝါးမယ္ အပိုင္း (၅)


ဒီေန႕ေတာ့ ဟင္းမခ်က္ေတာ့ဘူး ဒီေန႕ အိမ္သူၾကီးအကိုက အိမ္မွာ ဧည့္သည္ လာမယ္ေပါ့ တခုခုေလးေၾကြးမယ္ဆိုေတာ့ သူက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေၾကြးခ်င္တယ္ အဲဒါမင္းေၾကာ္ကြာဆိုျပီးေတာ့ ေျပာလာတယ္ေလ အဲေတာ့ ကိုယ္ေတြကလဲ ခ်က္မယ္ျပဳတ္မယ္ဆို ဝါသနာက ပါျပီးသားဆိုေတာ့ ေၾကာ္တာေပါ့ဗ်ာ ဟဲဟဲ ........
ေခါက္ဆြဲဆိုတာအလံုးမဟုတ္ဘူးဗ် ေခါက္ဆြဲအျပားအေသးေလးေတြ သူကဝယ္ထားတယ္ေလ အသီးရြက္အစံုလဲသူကဝယ္ထားတယ္ဆိုေတာ့ အဆင္ေျပတာေပါ့ဗ်ာ အဲ သူက ၾကက္သားလဲဝယ္ထားေသးတယ္ဆိုေတာ့ ၾကက္သားေလးလဲပါတယ္ဆိုေတာ့ပိုေကာင္းတာေပါ့ အိုေခ..... ဝယ္ထားေတြေတြက်ေနာ္ ေျပာျပမယ္ေနာ္ .....

  1. ေခါက္ဆြဲ အထုတ္သံုးထုတ္
  2. ပန္းေဂၚဖီ
  3. ေဂၚဖီထုပ္ ရိုးရိုး
  4. မုန္လာဥနီ
  5. ေရႊပဲသီး
  6. မုန္ညွင္းျဖဴ
  7. ပဲပင္ေပါက္
  8. ပဲျပား
  9. တရုတ္နံနံ
  10. ၾကက္သား
  11. သၾကား
  12. ဆား
  13. ငံျပာရည္
  14. ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ဒါေတြကေတာ့က်ေနာ္ဝယ္ထားတာမဟုတ္ပါဘူး အိမ္ရွင္အကိုကဝယ္ထားတာပါ....က်ေနာ္ၾကည့္လိုက္တဲ့ အခါက်ေတာ့ ၾကက္သား အေကာင္လိုက္ကို ခုတ္ထားတာေတြရပါတယ္ က်ေနာ္က ၾကက္သားကုိမျပဳတ္ေတာ့ဘူးေပါ့ ၾကက္သားကို အသားႏႊင္လိုက္ပါတယ္ အသားၾကီးပဲႏႊင္ျပီးေတာ့ နုတ္နုတ္စင္းျပီး ျပန္ေၾကာ္မွာျဖစ္ပါတယ္ ဒါမွ ေမႊးသြားမွာျဖစ္ပါတယ္ ၾကက္သားမနံေအာင္လို႕ပါ ဒါေၾကာင့္မို႕ နဲနဲ ျပန္လည္ေၾကာ္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္....


ၾကက္သားကိုႏႊင္ျပီး နုတ္နုတ္စင္းျပီးေတာ့ ငါးျပာရည္ရယ္ သၾကားနဲနဲရယ္ နႏြင္းအနည္းငယ္၇ယ္နယ္ထားပါမယ္ နယ္ျပီး ၅ မိနစ္ေလာက္နွပ္ထားျပီးေတာ့ ေၾကာ္မွာျဖစ္ပါတယ္ .... ေၾကာ္မဲ့ အိုးထဲကို ဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာေအာင္တည္မွာျဖစ္ပါတယ္ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္မွာျဖစ္ပါတယ္...


ကက္သားေလးကိုတင္းေအာင္ေၾကာ္ပါ့မယ္ ပံုမွာျမင္၇တဲ့ အတိုင္း ၾကက္သားေလးေတြ တင္းလာျပီး နဲနဲ အဝါေရာင္သမ္းလာျပီ ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ မီးကိုပိတ္လိုက္လို႕ရပါျပီ ..... ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရင္ လိုအပ္မဲ့ အသီးရြက္ေတြကို လိုသလိုလွီးျဖတ္ျပီးေရေဆးထားပါ့မယ္.... ပဲျပားကိုေတာ့ အတံုးလိုက္လွီးျပီး အနည္းငယ္ တင္းေနေအာင္ေၾကာ္ထားပါ့မယ္....
အသီးရြက္ေလးေတြကို ခုလိုလွီး ျပီးေတာ့ ေရေဆးထားပါ့မယ္ ေရေဆးထားျပီးျပီ ဆိုရင္ေတာ့ ေခါက္ဆြဲစတင္ေၾကာ္လို႕ရပါျပီ....ေခါက္ဆြဲစတင္ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ ၾကက္သြန္နီ ငါးလံုးကို ပါးပါးလီွးထားေပးပါ......ေျပာဖို႕တစ္ခုက်န္ခဲ့ပါတယ္...ေစာေစာတုန္းက ၾကက္သားေတြအရိုးႏႊင္ထားျပီးသား ဆုိေတာ့ အရုိးေတြက်န္ပါတယ္ အဲ့အရိုးေတြကို ေ၇ထည့္ျပီး ငါးျပာရည္ နႏြင္းထည့္ျပီးေတာ့ ဆူေအာင္တည္ထားေပးပါ အဲဒီအျပဳတ္ရည္နဲ႕ ေခါက္ဆြဲျပန္ေၾကာ္မွာျဖစ္ပါတယ္ က်ေနာ္ ဆီကို သိပ္မသံုးပါဘူး....အိုေခ....ျပီးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ေၾကာ္မယ့္အိုးထဲကို ဆီထည့္ပါ့မယ္ ဆီထည့္ျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့...က်ေနာ္က သံုးအိုးခြဲေၾကာ္မယ္ဆိုေတာ့ ၾကက္သြန္လွီးျပီးသားကို သံုးဆခြဲျပီးတဆ ကို ပူေနတဲ့ဆီထဲ ထည့္ပါ့မယ္ ၾကက္သြန္ကို တစ္ေအာင့္ေလာက္ေမႊျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားေၾကာ္ထားတာထည့္မယ္ ....ျပီးရင္ေတာ့ .... ပဲျပားေၾကာ္ထားျပီးသားထည့္ပါ့မယ္ .....သၾကားထည့္မယ္ ဆားကိုနဲနဲပဲထည့္ပါ့မယ္ ေခါက္ဆြဲက ဝယ္ထဲက ဆားနဲ႕ ဆီအနည္းငယ္နယ္ထားျပီးသားပါ ျပီးေတာ့ က်ေနာ္က အခ်ိဳေၾကာ္မွာျဖစ္ပါတယ္....ၾကက္သားရယ္ ၾကက္သြန္ရယ္ ပဲျပားေၾကာ္ရယ္ ဆားရယ္ သၾကားရယ္ကို ေမႊျပီးေတာ့ တေအာင့္ေနျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ပဲငါးျပာရည္ အၾကည္ထည့္ပါ့မယ္ မီးကိုေလ်ွာ့ထားပါ ေမႊပါ့မယ္...အနည္းငယ္ေလာက္ေမႊျပီးတဲ့ အခါမွာေတာ့ ေခါက္ဆြဲထည့္လို႕၇ပါျပီ....
ေခါက္ဆြဲထည့္ျပီး အနည္းငယ္ေမႊျပီးတဲ့ အခါမွာေတာ့ ပံုေဘးမွာေတြ႕ရတဲ့ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္လိုက္ ေမႊလိုက္လုပ္ရပါ့မယ္ မီးကိုတင္ထားပါ အိုးမကပ္ပါေစနဲ႕ အျမဲေမႊထားပါ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ထဲမွာ အခ်ိဳဓါတ္ပါျပီးသားဆိုေတာ့ေခါက္ဆြဲပိုအရသာရွိတာေပါ့  သၾကားလိုသေလာက္ထပ္ထည့္ပါ အိုေခ...ေခါက္ဆြဲကို ျမည္းၾကည့္လို႕ အေနေတာ္ ရလာပီဆိုရင္ေတာ့ အသီးရြက္ေတြထည့္လို႕၇ပါျပီခင္ဗ်ာ...
အသီးရြက္ထည့္မယ္ဆို မာတဲ့ အသီးရြက္ကိုအရင္ဆံုးထည့္ပါ ပဲပင္ေပါက္နဲ႕ နံနံပင္ကိုေတာ့ ခ်ခါနီးမွထည့္ပါခင္ဗ်ာ အသီးရြက္ကို အေပ်ာ့ၾကီးမထားပါနဲ႕ တင္းတင္းေလးနဲ႕ စိမ္းသြားျပီဆို သူ႕အပူနဲ႕ သူ႕ဖာသာ က်က္သြားမွာျဖစ္ပါတယ္....
ဒါဆိုရင္ေတာ့ စိမ္းစိမ္းစိုစိုေလးနဲ႕ စားခ်င္စရာေလး ျဖစ္သြားျပီေပါ့ အဓိကေတာ့ ေခါက္ဆြဲမွာ အရသာရွိေနဖို႕ပါပဲ....
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ျပီဆို သူနဲ႕တြဲစားဖို႕ အခ်ဥ္ကလဲလိုေသးတယ္ေလ ဒါေၾကာင့္ သခြားခ်ဥ္ေလးလုပ္မယ္

  1. သခြားသီး
  2. ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး
  3. သံပရာသီး
  4. ငရုတ္သီးစိမ္း
  5. သၾကား
  6. ဆား
သခြားသီးကို ခပ္ပါးပါးေလးလွီးျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ပါးပါး နဲ႕ေရာ သံပရာသီးညွစ္ ျပီးေတာ့ သၾကားရယ္ ဆားရယ္ အေပါ့ငန္ ရယ္ အခ်ဥ္ရယ္ျမည္း ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ကိုက္ထည့္လိုက္ရင္ အိုေချပီေပါ့ဗ်ာ... ဟုတ္ျပီ ေစာနတုန္းက ၾကက္ရိုးျပုတ္ေတြရွိတယ္ ဘူးသီးေလးကလဲ အဆင္သင့္ဆိုေတာ့ ဘူးသီးအခြံႏႊာ ျပီး မေသးမၾကီး အတုံုးေလးေတြတုန္းျပီး ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲ ပစ္ထည့္လိုက္ေပါ့ဗ်ာ ငံျပာရည္ သၾကား လိုသလိုထည့္ အေပ့ါငံျမည္း ခ်ခါနီးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးစိပ္ကြဲေထာင္းထည့္လိုက္ ျပီးေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ေလးပါထည့္ျပီး ဆြဲလို႕ရပါျပီ ........ အဲေတာ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ခ်ိဳဆိမ့္ေလးကို မအီေအာင္ အခ်ဥ္ေလးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္ေကာင္းနံ႕သင္းေနတဲ့ ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႕ဆုိ အနဲေလး နွစ္ပန္ကန္ပဲေပါ့ဗ်ာ ....
အားလံုးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ....... အခ်ိန္ရသေလာက္ေလးမွာ ေရးတဲ့..... ေက်ာင္းရြာသားေလ.....

0 comments:

Post a Comment