Pages

Monday, December 24, 2012

ခ်က္မယ္ ျပဳတ္မယ္ စားမယ္ ဝါးမယ္ အပိုင္း (၄)

ခ်က္တာေတာ့ၾကာျပီ မေရးျဖစ္တာပါ တစ္ခ်ိဳ႕ဟင္းေတြလဲ ခ်က္ရင္းေမ့သြားလို႕ ပံုေလးေတြ မရိုက္ထားပဲျဖစ္မိသြားတယ္ဗ်ာ ေဆာရီးပါ...... အခုေတာ့ ငါးဖယ္ျခစ္ အခ်ဥ္ခ်က္ေလး ခ်က္စားမယ္ အခ်ဥ္ခ်က္ဆိုေပမယ့္ တအားၾကီးခ်ဥ္တာမဟုတ္ပဲ ခ်ိဳခ်ဥ္ေလး နဲ႕  စားလိုက္ရင္မအီေအာင္ေပါ့....ငါးဖယ္ျခစ္ကေတာ့ ဒီမွာရပါတယ္ ျမန္မာဆိုင္မွာ ေ၇ာင္းပါတယ္ တစ္ကီလိုကို ၇.၅ ေဒၚလာပါ က်ေနာ္ အဲ့ေန႕ နွစ္ထုပ္ ဝယ္လာတယ္ နွစ္ကီလိုေပါ့ဗ်ာ လုပ္ကတာေတာ့ နဲနဲေတာ့လက္ရွုပ္တာေပါ့ဗ်ာ က်ေနာ္ကၾကိဳက္ေတာ့ ခ်က္စားရတာေပါ့ ငါးဖယ္မခ်က္ခင္ ငါးဖယ္ျခစ္ကုိ ငါးဆုပ္ ေလးေတြလံုးပါမယ္ လိုအပ္မွာေတြကေတာ့.....

  1. ငါးဖယ္ ျခစ္ျပီးသား၂ ကီလို...
  2. ဆား သင့္ရံု
  3. နႏြင္း...
  4. ခ်င္း
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥၾကီး နွစ္လံုး နုတ္နုတ္စင္း (သို႕) ေထာင္း( ၾကက္သြန္ျဖဴကို ရက္ရွည္ထားမယ္ဆို မထည့္ပါနဲ႕ )
အားလံုးစံုျပီဆို ငါးဖယ္ကို လံုးဖို႕လုပ္ပါ့မယ္.....
ျပီးသြားရင္ေတာ့ အစာေတြနဲ႕ ငါးဖယ္ကို နွံ႕ေနေအာင္နယ္ပါမယ္ ျပီးရင္ ငါးဖယ္ အလံုးၾကီးျဖစ္ေအာင္လုပ္ပပါ့မယ္ လံုးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ပန္ကန္ထဲမွာ ငါးဖယ္လံုးကို ေပါက္လိုက္ လံုးလိုက္ အခါ ငါးဆယ္ေလာက္လုပ္ပါ ဗလလဲတက္တာေပါ့ ဒါမွ ငါးဖယ္က အေၾကာတင္းျပီး မာျပီး စီးလာမွာျဖစ္ပါတယ္....
က်ေနာ္ ပံုထဲမွာ ျပထားတဲ့ အတိုင္းလံုးျပီး စီးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ စတင္လံုးပါ့မယ္ လံုးတာကေတာ့ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့အေနေပါ့ လံုးရင္ စီးကပ္တဲ့အတြက္ ဆီေလးကိုလက္ကိုဆြတ္ျပီးေတာ့လံုးပါ.....
က်ေနာ္ကေတာ့ အဲလိုမိ်ဳး ျပားလိုက္တယ္ဗ်ာ ငါးဖယ္ျပားေပါ့ ဟဟ.... အိုေခ ...ျပီးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ေၾကာ္မယ္ေပါ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ရျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကိဳက္သလို လုပ္စားလို႕ရပါတယ္ .... ခု အရင္ေၾကာ္ပါ့မယ္....
ေၾကာ္မဲ့အိုးထဲကို ဆီထည့္ပါ့မယ္ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ျပားေလးေတြထည့္ေၾကာ္ပါ့မယ္ မီးအျပင္းၾကီးနဲ႕မေၾကာ္ပါနဲ႕ ငါးဖယ္ျပားေလးေတြ ေဖာင္းျပီး ပြတက္လာပါလိမ့္မယ္ ျပီးေတာ့ အဝါေရာင္ေလးသန္းျပီး ေမႊးလာပါလိမ့္မယ္ ထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ အဝါေရာင္ေလးသန္းျပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆယ္ထည့္လုိ႕ရပါျပီ....
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီေပါ့ ဒီအတိုင္းစားလဲရတယ္ အစာသြပ္လဲရတယ္ ဟင္းျပန္ခ်က္စားလဲ၇ပါတယ္ဗ်ာ...က်ေနာ္ကေတာ့ ဟင္းျပန္ခ်က္မယ္ဆိုေတာ့ ငါးဖယ္ဆီျပန္အခ်ဥ္ခ်က္ေလးေပါ့ဗ်ာ...ရိုးရိုးရွင္းရွင္းေလးပါ ... ပါဝင္မွာေတြကေတာ့.....

  1. ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီးနွစ္လံုး ပါးပါး နွစ္ျပန္လွီးထားပါ (အရွည္လိုက္ရယ္ ကန္႕လန္႕ျဖတ္ရယ္ပါ)
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥၾကီး တစ္လံုး ေထာင္းထားပါ
  3. ငရုတ္သီး အစိမ္းမွုန္႕
  4. ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ကိုေထာင္းထားပါ
  5. မန္းက်ညး္မွည့္ ကြမ္းသီး နွစ္လံုးစာေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  6. ငါးျပာရည္ 
  7. သၾကား (အခ်ိဳ႕မွုန္႕ မသံုးပါ)
  8. ပဲဆီ 
ခ်က္မည့္အိုးထဲကို ပဲဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာေအာင္လုပ္ပါ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းေထာင္းထားတာကို အ၇င္ထည့္ပါ ေမႊးလာေအာင္အရင္ေမႊပါ ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီး အစ္ိမ္းမွဳန႕္ အေနေတာ္ေလးထည့္ပါ တေအာင့္ေလာက္ ေမႊျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ေမႊးျပီးဆီးေငြ႕ေလးျပန္လာ၇င္ေတာ့ ေစာနက ေၾကာ္ျပီးသား ငါးဖယ္ျခစ္ကိုထည့္ပါ ေမႊပါ ငါးျပာရည္ သၾကားထည့္ပါ မီးအမ်ားၾကီးမသံုးပါနဲ႕  တေအာင့္ေလာက္ ေမႊးလာေအာင္ ေမႊေပးပါ အန႕ံေလး ေမႊးလာျပီ ဆီေလးနဲနဲ ျပန္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ မန္းက်ည္းရည္ ထည့့္ပါ တအားၾကီးမထည့္ပါနဲ႕ ထည့္ျပီးရင္ ေမႊေပးပါ ျမည္းၾကည့္ပါ မခ်ဥ္ေသးကထပ္ထည့္နိုင္သည္ မီးေလးေလ်ွာ့ျပီး ငါးမိနစ္သို႕ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ နွပ္ထားေပးပါ အဖံုးအုပ္လို က အုပ္ထားနုိင္သည္....အရည္ေလးေတြခန္းသြားျပီ အနွစ္ျဖစ္လာျပီးဆီျပန္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ မီးပိတ္လို႕၇ပါျပီ ခင္ဗ်ာ.....
ကဲဒါဆိုရင္ ခ်င္းနံ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ မအီမဲ့ ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္အ၇သာ ငါးဖယ္ဟင္းတစ္ခြက္ရျပီေပါ့ဗ်ာ..... တစ္ခ်ိဳ႕ၾကေတာ့ မန္က်ည္းသီးေနရာမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါတယ္ ရပါတယ္ ခင္ဗ်ာ ၾကက္သြန္ ငရုတ္သီး ဆီသတ္ျပီးဆိုရင္ေတာ့ ငါးဖယ္အ၇က္မထည့္ပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အ၇င္ထည့္ေမႊျပီး ငါးျပာရည္ သၾကားထည့္ျပီး အနွစ္၇သည့္အထိေမႊပါ အနွစ္၇ခါနီးမွ ငါးဖယ္ထည့္ျပီး ၅ မိနစ္သို႕  ၁၀ မိနစ္အထိ ထားျပီးနွပ္ထားေပးပါ မီးေတာ့ေလ်ာ့ထားပါ...ရျပီဆိုရင္ နံနံပင္အုပ္ျပီး မီးပိတ္နိုင္ပါျပီ....
ဒါကေတာ့ ငါးဖယ္ျခစ္ ခရမ္းခ်ဥ္နွပ္ေလးပါ ... စားေကာင္းမယ္လိုထင္ပါတယ္.....က်ေနာ္ခ်က္ရင္ေတာ့ ေကာင္းမွာေပါ့ဗ်ာ ဟဲဟဲ .... ကဲအားလံုးပဲ စားနိုင္ေသာက္နိုင္ လိုအင္ေတြျပည့္နိုင္ပါေစေပါ့ဗ်ာ..... ေက်ာင္းရြာသား.......

0 comments:

Post a Comment