Pages

Sunday, November 4, 2012

ခ်က္မယ္ ျပဳတ္မယ္ အပိုင္း (၁)

ကဲဒီေန႕ (၄.၁၁.၂၀၁၂) တနဂၤေႏြေန႕ေလး ရံုးပိတ္ရက္ေလးဆိုေတာ့ ေနာက္ရက္ေတြစားဖို႕ ခ်က္ထားမွပဲဆိုျပီး က်ေနာ္ မေန႕ကထဲက little India MRT နားက KK market ကိုေစ်းဝယ္သြားခဲ့ပါတယ္.... အဲမွာက ျမန္မာ အေငြ႕အသက္ေလးေတြရွိတယ္ေလ အသီးရြက္ဆိုလည္း ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကအစ ျမန္မာျပည္က ပံုစံအတိုင္း အေတာ္ေလးရပါတယ္ တခါတေလ ငါးရံ႕တုိ႕ ငါးက်ည္းတို႕ ေတာင္ အရွင္ေတြေတြ႕ရတက္တယ္ (က်ေနာ္က အရွင္ဆိုလံုးဝမစားေတာ့ပါဘူး) အဲေစ်းကလူေတြကလဲ ျမန္မာငါးကို ျမန္မာလိုေတာင္ေခၚၾကပါတယ္ ငါးသေလာက္ စသည္ျဖင့္ေပါ့ မုန္႕ဟင္းခါးဖက္ ဆိုလဲ မုန္႕ဟင္းခါးေပါ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဆိုလဲ ျမန္မာနံမည္ပဲ ေခၚၾကတယ္ေလ က်ေနာ္ေတာ့ ဒီတစ္ပတ္ ၾကာရွည္ေလးလဲခံေအာင္ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႕ မ်ွစ္ေၾကာ္မယ္ေပါ့ ေနာက္ျပီးငါးေလးပါေလးဝယ္ျပီး ငါးေမြေလး ေၾကာ္မယ္ ပုစြန္လဲဝယ္မယ္ဆိုျပီး မေန႕က ရံုးဆင္းေတာ့ ေစ်းက္ို တစ္ေယာက္ထဲ ပဲေပါ့ :) သြားခဲ့ပါတယ္ ဟိုေရာက္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြလဲ အဆင္သင့္ပဲ ေတြ႕ရပါတယ္ မ်ွစ္လဲ အဆင္သင့္ပါပဲဗ်ာ ဝင္ဝင္ခ်င္းနားမွာကိုေတြ႕ပါတယ္ ဟိုဘက္အျခမ္း ကဆိုင္ကိုၾကည့္လိုက္ေတာ့ ဒန္႕သလြန္ သီးေတြပါေတြ႕ေတာ့ ဝယ္လာခဲ့ပါတယ္ ငါးေလးဘာေလးသြားဝယ္မွပဲဆိုပီး ေတာ့ ငါးေရာင္းတဲ့ ငါးတန္းဘက္ကိုထြက္ခဲ့ပါတယ္ အမွန္ေတာ့ ငါးသေလာက္စားခ်င္တာ မေတြ႕ပါဘူး ေတြ႕တဲ့ငါးပဲဆြဲလာခဲ့တယ္ ငါးၾကင္းလဲေတြ႕ေတာ့ဘူး က်ေနာ္ေရာက္ေတာ့ ညေန ငါးနားရီထုိုးျပီေလ ထုိ႕ေၾကာင့္ က်ေနာ္ရွိတဲ့ ငါးပဲဝယ္ခဲ့တယ္ ငါးကေတာ့ ဘာငါးမွန္းသိဘူး ဒါေပမယ့္ တစ္ေကာင္ ငါးေဒၚလာ ဆိုေတာ့ဝယ္လာတယ္ ပုစြန္ လဲ တစ္ကီလိုဝယ္လာတယ္ေပါ့ အလတ္စေလးေတြပါ ျပန္လာေတာ့ MRT စီးေတာ့ဘူးဗ် ဒီက လူေတြက မွ်စ္နံ႕ကိုအေသေၾကာက္တာ အဲဒါနဲ႕ က်ေနာ္ေနတဲ့ Bedok ကို ဘစ္ကား no(67) ပဲစီးလာခဲ့တယ္ အမွန္ေတာ့ မေန႕က ညေနထဲကတခ်ိဳ႕ကိုခ်က္မို႕ပါပဲ မေန႕က က်ေနာ္တုိ႕ ပရိတ္အသင္းက ပရိတ္ရြတ္ရွိတာနဲ႕ မလုပ္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး အဲဒါနဲ႕ ဒီေန႕ေတာ့ စျပီးခ်က္တယ္ေပါ့ဗ်ာ ဟင္းေတြကေတာ့...ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႕မ်ွစ္ေၾကာ္မယ္ ျပီးေတာ့ ငါးေမႊေလးလုပ္မယ္ ျပီးရင္ ပုစြန္ကိုေထာင္းျပီးေၾကာ္မယ္ ျပီးေတာ့ဒီေန႕စားဖို႕ ဒန္႕သလြန္သီးကို ခ်ဥ္ရည္ေလးခ်က္မယ္ေပါ့ အိုေက အဲဒါနဲ႕က်ေနာ္အလုပ္စတယ္ေပါ့ ပထမဆံုးခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေၾကာ္ဖို႕လုပ္တယ္ ပုစြန္ေလးပါထည့္မယ္ဆိုျပီး ပုစြန္လဲ ဆိတ္ရတယ္ေပါ့ ငါးကလဲျပဳတ္ရအံုးမယ္ေလ က်ေနာ္က ဟင္းခ်က္ရင္ တစ္ျပိဳင္ထဲ နွစ္ခုသံုးခုေလာက္လုပ္တာဗ် ငါးျပဳတ္ေနတံုးမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဆိတ္တယ္ေပါ့ ဂလို း) အိုေက ခ်ဥ္ေပါင္အရင္ေၾကာ္မယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကိုေရေဆးတယ္ေပါ့ဗ်ာ သဲေတြပါလို႕ ျပီးေတာ့အရြတ္ေတြ ဆိတ္တယ္ေပါ့ မဆိတ္ခ်င္လဲ ကတ္ေၾကးေလးနဲ႕ ကိုက္လိုက္ေပါ့ဗ်ာ ျပီးေတာ့ တစ္ခါျပန္ေဆးတယ္ေပါ့ ျပီးေတာ့ မ်ွစ္ကိုလဲေရေဆးပါတယ္ ျပီးေတာ့ ပုစြန္လဲထည့္မယ္ဆိုေတာ့ တခါထဲပုစြန္ကို အခြံပါတခါထဲခြာထားပါတယ္ ျပီးရင္ ပုစြန္လဲခ်က္မယ္ဆိုေတာ့ မထူးေတာ့ဘူးေပါ့ ပုစြန္ခြာတာေတာ့ေျပာေတာ့ဘူးဗ်ာ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီခြာမယ္ ဟင္းကမ်ားေတာ့ မ်ားမ်ားခြာထားလိုက္ေပါ့ ျပီးရင္ေတာ့ ပါးပါးေလးလွီးထားလိုက္တယ္ေပါ့ဗ်ာ က်ေနာက ၾကက္သြန္နီကို ၾကိတ္တာမၾကိဳက္ဘူးဗ် ၾကိတ္လိုက္ရင္ အ၇ည္ေတြထြက္ျပီးခ်က္ရင္ ဟင္းကမေမႊးေတာ့ဘူး အဲ့ဒါေၾကာင့္ ဒီတိုင္းပဲလွီးတယ္ေပါ့ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုိလဲခြာပါတယ္ ငရုတ္သီးစိမ္းကလဲ ထည့္မယ္ေလ အဲဒါေၾကာင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကိုပါ အညွာေခၽြထားျပီးေ၇ေဆးထားလိုက္ပါတယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္မွာ ပါဝင္တာေတြကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ မ်ွစ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပုစြန္ေထာင္းျပီးသား အနည္းငယ္ (ပုစြန္ေျခာက္နဲ႕လဲရပါတယ္)ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥလ္ိုက္ခြာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမွုန္႕ ၊ ငါးျပာရည္၊ က်ေနာ္က အခ်ိဳမွုန္႕မသံုဘူး ဆိုေတာ့သၾကားေပ့ါ၊ အိုေက ျပီးသြားရင္ခ်က္မယ္ေပါ့၊







ျပီးသြားရင္ေတာ့ ဒယ္အုိးထဲ ဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ နီထည့္မယ္ေပါ့ ပံုမွာျပထားတာက ဟင္းသံုးမိ်ဳးစာေနာ္ အေနေတာ္ထည့္လိုက္တယ္ေပါ့ဗ်ာ ျပီးသြားရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ကိုႏြမ္းသြားေအာင္ အရည္ေၾကာ္လိုက္တယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ငရဳတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ ထည့္လိုက္တယ္ေပါ့ ေပါ့ အဲမွာေတြ႕ရတဲ့ဇြန္းနွစ္စြန္းေလာက္ေပါ့ ျပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္ကိုေထာင္းေၾကာ္လုပ္မယ္ ထဲက ပုစြန္နဲနဲပစ္ထည့္လိုက္တယ္ေပါ့ အိုေက နဲနဲေလာက္ေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္ျပီးရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ထည့္ေမႊပါမယ္....

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ထည့္ျပီးရင္ ငါးျပာရည္ (ဒီမွာေတာ့ ယိုးဒယားကလာတဲ့ ငါးျပာရည္ေပါ့) ျပီးရင္ သၾကားနဲနဲထည့္တယ္ တခိ်ဳ႕ မွ်င္ငါးပိၾကိဳက္ရင္ထည့့္ပါ ျပီးရင္ နဲနဲေလးေျခာက္သြားေအာင္ ေမႊပါ ျပီးသြားရင္ေတာ့ မ်ွစ္ထည့္ပါမယ္.....
မ်ွစ္နဲ႕ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ထည့္ျပီး နွံ႕သြားေအာင္ေမႊပါ ေျခာက္သြားသည္အထိ ဆက္ျပီးခ်က္ပါ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကအရည္ေတြကိုခမ္းသြားေအာင္ေၾကာ္ပါ ေျခာက္သြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ခ်ခါနီးမွ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္မယ္ သမေအာင္ေမႊျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းနဲနဲ ႏြမ္းသြားျပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဥကို ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ေလးရလာျပီဆိုရင္ အေပ့ါငံျမည္းျပီးခ်လို႕၇ပါျပီ ခင္ဗ်ာ.....
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ဆြဲလို႕၇ျပီ ေပါ့ ဗ်ာ ..... ဟဲဟဲ..... အနဲေလးေတာ့ ေလးငါးရက္စာေတာ့ရျပီေပါ့ .... ကဲျပီးရင္ေတာ့ ငါးေမႊေၾကာ္မယ္ .... ငါးကို ေသခ်ာ ေရနဲ႕ေဆးပါ အဓိကေတာ့ ဝမ္းဗိုက္ထဲေသခ်ာေဆးပါ သည္းေျခ ေပါက္ျပီးက်န္ခဲ့၇င္ခါးတယ္ဗ် မခုတ္တက္ရင္ ေစ်းကခုတ္ေပးပါလိမ့္မယ္ က်ေနာ္ကေတာ့ ခုတ္တက္ပါတယ္....ျပီးသြားရင္ေတာ့ ငါးကို စပလင္ရယ္ နႏြင္းမွဳန္႕ ရယ္ ငါးျပာရည္ရယ္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါမယ္ ျပဳတ္ျပီးရင္ အသားႏႊာပါ့မယ္....
ျပီးရင္ ခ်က္ဖို႕ ဘာေတြထည့္ရမလဲဆိုေတာ့ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတယ္ရယ္ တအားမေထာင္းပါနဲ႕ အရည္ေတြထြက္သြားရင္ ဟင္းခ်က္ရင္ မေမႊးေတာ့ပါ ၊ ျပီးရင္ ခ်င္းကိုေတာ့ ၾကိတ္လိုက္ပါ သူကေတာ့ၾကိတ္လဲေမႊးပါတယ္ မၾကိတ္ခ်င္ရင္ ပါးပါးေလးလွီးထားလုိက္ပါ.....၊ ေနာက္ေတာ့ စပါးလင္ ကိုထုေထာင္းျပီသားရယ္ ျပီးရင္ ငါးျပာရည္ သၾကားအနည္းငယ္ ရယ္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ရယ္ေပါ့။
ျပီးသြားရင္ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီပူေအာင္တည္ပါ့မယ္ ျပီးရင္ နႏြင္းမွုန္႕ေလးအနည္းငယ္ထည့္မယ္ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာအ၇င္ထည့္ေၾကာ္မယ္ နဲနဲၾကာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာ ထည့္မယ္ ခ်င္း ၾကိတ္ထားတာထည့္ေၾကာ္ပါမယ္ ေမႊးလာျပီး ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ထည့္မယ္ အနည္းငယ္မွ်ၾကာရင္ ငါးႏႊာထားတာေလးကိုထည့္ပါ့မယ္ ငါးျပာရည္ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ပါမယ္ ဆီကိုစစထည့္ထဲက နဲနဲမ်ားမ်ားေလးထည့္ထားပါ သူကအုးိကတ္တက္လို႕ပါ အားလံုးျပီးမွဆီကို ျပန္ထုတ္လုိ႕ရပါတယ္ ျပီးရင္ေတာ့  စပါးလင္ထုေထာင္းထားတာထည့္ပါ အနည္းငယ္ေျခာက္လာျပီး ေမႊးသည္အထိေမႊေပးပါ ေမႊးျပီးငါးက အစာေတြနဲ႕ လံုးျပီး အနည္းငယ္ေျခာက္လာျပီဆိုရင္ ခ်လို႕၇ပါျပီ စပလင္ ကေတာ့စားတဲ့အခါဖယ္စားေပါ့ဗ်ာ..


အိုေက ျပီးသြားရင္ေတာ့ ပုစြန္ေထာင္းေမႊေၾကာ္ပါမယ္ သူလဲ ပုစြန္ကိုအခြံခြာ အားလံုးသန္႕စက္ျပီး ဆံုထဲတြင္ထည့္ေထာင္းပါ ေထာင္းျပီးရင္ ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းရယ္ ၊ ျပီးရင္ ငါးျပာရည္ သၾကားအနည္းငယ္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ ၊ ခ်ခါနီးထည့္ဖို႕ နံနံပင္ရယ္ပါ၊

အိုေက အားလံုးျပီးျပီဆုိရင္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီပူေအာင္တည္မယ္ ျပီးရင္ နႏြင္းမွုန္႕အနည္းငယ္ထည့္မယ္ (ပုစြန္ကိုေထာင္းျပီးရင္ နႏြင္းနဲနဲေလးထည့္နယ္ထားပါ) အိုေက ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာထည့္ေၾကာ္မယ္ ႏြမ္းလာျပီဆိုရင္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမွုန္႕ထည့္မယ္ တေအာင့္ေမႊျပီး၇င္ ပုစြန္ေထာင္းထားတာထည့္ေမႊမယ္ ငါးျပာရည္ သၾကားအနညး္ငယ္မွ်ထည့္မယ္ ေမႊးသြားေအာင္ အနည္းငယ္ေျခာက္သြားေအာင္ ထည့္ေမႊပါ ေျခာက္လာျပီဆိုရင္ ငရုတ္သီးစိ္မ္းၾကိုက္၇င္အနည္းငယ္ထည့္ေပါ့ဗ်ာ ျပီးရင္ေတာ့နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီးခ်လို႕ရပါျပီ....

ေနာက္ဆံုး ဟင္းကေတာ့ က်ေနာ္ေန႕လည္စာ စားဖို႕ ဒန္႕သလြန္ခ်ဥ္ရည္ ေလးခ်က္တယ္ေပါ့ ဒန္႕သလြန္သီးကို အေနေတာ္ေလးေတြပိုင္းပါ အေပၚခြန္ေလးေတြကို ဓါးနဲ႕ ႏြာေပးလိုက္ေပါ့ဗ်ာ ျပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္သံုးေလးေကာင္ေလာက္ ဆိတ္ထား လိုက္ပါ ျပီးရင္ ပုစြန္ရယ္ ငရုတ္သီးစိမ္းမွဳန္႕ရယ္ ငါးျပာရယ္ရယ္ သၾကားအနညး္ငယ္ရယ္ နႏြင္းအနည္းငယ္ရယ္ ဆီအနည္းငယ္ရယ္ အရင္မီးေအးေအးနဲ႕လံုးမယ္ တေအာင့္ေနရင္ ဒန္႕သလြန္သီးထည့္လံုးမယ္ ေ၇ေလးနဲနဲထည့္လံုးမယ္ အသီး အစိမ္းနံ႕ ေပ်ာက္သြားျပီဆိုရင္ ေတာ့ မက်ည္း၇ည္ထည့္ျပီး ဒန္႕သလြန္သီးအေနေတာ္နဲ႕ အေပ့ါအငံ အိုေကျပီဆိုရင္ နံနံပင္ေလး အုပ္ျပီးခ်လိုက္ပါ က်ေနာ္ကအခ်ဥ္ၾကိဳက္တယ္ ဒါေၾကာင့္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးခ်က္ထားပါတယ္...
အမွန္က ဒန္႕သလြန္သီးကို ငါးရံ႕ ေခါင္းနဲ႕ခ်က္ရယ္ ပိုေကာင္းဗ် မရရင္ေတာ့ ငါးရံ႕အသားေပါ့ မရရင္ေတာ့ပုစြန္ေပါ့...ဟဲဟဲ....သြားရည္ေတာ့က်ေနေလာက္ျပီ ....
အို ဒီေလာက္ဆိုရင္ေတာ့ တစ္ပတ္စာေတာ့ခိုင္သြားပါျပီ ရံုးတက္ရက္ၾကေတာ့ အသီးရြက္ေလးဘာေလး အရံေၾကာ္သြားတာေပါ့ အားလံုးပဲ အဆင္ေျပၾကလိမ့္မယ္ေတာ့ထင္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ .... ေအာ္ ဟင္းခ်က္ရင္ မီးကို အပ်င္းၾကီးမသံုးပါနဲ႕ အိုးကပ္တက္သလို က်မ္းမာေ၇းအရ မညီညြတ္တက္ပါ...ဒါကေတာ့က်ေနာ္ခ်က္တဲ့ က်ေနာ့္လက္ရာေလးေတြပါ အဆင္ေျပသလိုပဲခ်က္ထားတာပါ.... ကဲ ဒီေန႕ေတာ့ဒီေလာက္ပဲဗ်ာ ေနာက္မ်ားမွ တျခားခ်က္တာေတြထပ္တင္ေပးပါယမ္... အားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ ...
က်ေနာ့္အား ခ်က္တက္ျပဳတ္တက္ေအာင္ သင္ၾကားေပးခဲ့ေသာ က်ေနာ့္ရဲ႕ ေက်းဇူးရွင္ မိဘ နွစ္ပါးအား ဦးခိုက္ ကန္ေတာ့လ်က္ ..... ေက်ာင္းရြာသား.....

0 comments:

Post a Comment